temats: Ēzeļausis

 

 

no: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
datums: 2007.27.3 11:56

krieviski neprotu bet kā lasu krievu avoti gavilējot par latviešu atkārtoto padevīgo apkaunošanu.

foto no Fradkova - Kalvīša sarokošanos kur redzama aizmugure itkā "restroom" (ateja), kā arī bāriņš ēnās otrā pusē simboliski īsti atbaidīga. var tik piezīmēt no Krievijas saņemtās ēzeļausis ar fotoshop.

tūlīņ pēc paraksta uzstādītas nākamās prasības: "'Mēs vēlētos, lai attieksme pret krievvalodīgajiem iedzīvotājiem atbilstu starptautiski noteiktajiem kritērijiem, kas neierobežo viņu tiesības un brīvību,' teica Fradkovs pēc līguma parakstīšanas."

nav grūti uzminēt kā Krievija to iztulko.

igauņu plašsaziņas esot nobažījušās, lietuviešu skumīgas.

JL vērsīsies Satversmes tiesā lai apstrīdētu. referendumu?

man šīs dienas vēsturiskais notikums šķiet svarīgāks nekā balsošana par Eirovīzijas dziesmām it kā nekas nebūtu noticis. arī nozīmīga ir naftas piesārņojums no Baltkrievijas kurjš šjiet nopietnāks nekā agrāk ziņoja, nav apstādināts.

aija

 

 

 

no: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
datums: 2007.27.3 12:54

Lai ar savām ēzeļausīm tīksminās tie ar sadomazohiskām nosliecēm. Protams, žēl, ka gabaliņš Latvijas atdots, taču Latvijas valdība izdarīja to, kas sen bija jāizdara. Labi, ka beidzot pielikts punkts, pietika būt smieklīgiem ar savu neizlēmību. Normālu tirgu ar Krieviju sen vajadzēja atjaunot, tas mūsu lauksaimniecībai būtu palīdzējis kļūt neatkarīgākai no ES žēlastības. Lai nu kā, Rietumiem mēs joprojām esam vajadzīgi vienīgi tam, kur viņiem nogrūst savu nekvalitativo preci, ko pašu mājās nepērk, bet pie mums sen vairs neražo.

Pārskatīju krievu ziņas, taču nekādas gaviles par latviešu pazemošanu neatradu, gan jau arī viņiem bija apnicis tas strīds. Abreni mēs dabūsim atpakaļ vien tad, kad krievi atdos Kuriļu salas likumīgajiem īpašniekiem. Un mums zemes pietiek, emigranti dzimtenē neatgriežas, darba meklējumos aizklīdusi arī pašreiz dzemdētspējīgā pāudze, tā ka pārapdzīvotība pagaidām Latvijā nedraud arī bez Abrenes.

JL tikai kārtējo reizi pierāda, ka Latvija viņiem pie vienas vietas. Dzērājiem katrs iegansts labs, lai dzertu, jaunlaicēniem - lai izrādītu savas ambīcijas.

Aija, un ar Daugavu notiks tas, kas notiks, mūsu vaimanas nelīdzēs. Tāpēc labāk paklausīties vieglas dziesmiņas, lai visās šajās putrās nezaudētu garīgo līdzsvaru, tas ir vajadzīgs, jo neviens cits jau tās putras nestrēbj.

Ausma

 

 

 

 

no: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
datums: 2007.27.3 14:22

Ausma:

< Labi, ka beidzot pielikts punkts, pietika būt smieklīgiem ar savu neizlēmību.>

nu jā, laiks melnam humoriņam:

"Eksperts, 27.03.2007 20:23. Attiecības ar Krieviju momentāli uzlabojušās. Atkal sākusi plūst nafta. Šoreiz pa Daugavu."

http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=17318036&com=1&s=1&no=0

bet punkts nu gan nebūs pielikts, viss tikai sāksies.  Krievijas ēstgriba ir neapmierinama - Latvija izrādās vieglākais kumoss.

pasaki kapēc varenplašai Krievijai vajadzīgas pat sīkas nenozīmīgas Padomju nolaistas stērbelītes no mazām valstiņām? kapēc tai kārtēji jādemonstrē, ka "tā var" apkaunot savus mazos kaimiņus.  kā tā ar priekšzīmi uzrādījusi uzticamības pazīmes, piemēram ievērojot līgumus.  bet par latviešu vadītājiem, kā viņi demonstrē cieņu pret pašiem saviem likumiem, līgumiem kad ir skaidri teikts nevar bez tautas piekrišanas vienkārši atteikties no savas zemes?  runa nav par pašu Abreni kurju arī varētu brīvprātīgi pārdot vai pat uzdāvināt, bet sasteigto tautai apslēpto, apkaunojošo veidu kā tas tiek darīts.

< Aija, un ar Daugavu notiks tas, kas notiks, mūsu vaimanas nelīdzēs. Tāpēc labāk paklausīties vieglas dziesmiņas...>

kautkā man Romas degšanas laikā Imperatora Nero līras spēlēšana īpaši nepievelk.

aija

 

 

 

 

no: Rumpis <rumpis.listes@gmail.com
datums: 2007.27.3 14:51 

Ausma:

< JL tikai kārtējo reizi pierāda, ka Latvija viņiem pie vienas vietas.>

Interesanti, kura partija ir darbos apliecinājusi, ka tai rūp Latvijas attīstība un augšupeja? :)

Rumpis :)

 

 

 

 

no: Vents Zvaigzne <vents.zvaigzne@gmail.com
datums: 2007.27.3 15:02

Cik saprotu, tās, kuras orientējas uz "normālu tirgu ar Krieviju".

Vents

 

 

 

 

no: zzz <johng4@inbox.lv>
datums: 2007.27.3 15:07 

Ausmas tanti no sovoka un eiromīziju trallinātājas jau vairs nepāraudzināsi. Atliek viņu viscaur visapkārt par to cienīt. :)

IK

 

 

 

 

no: Vents Zvaigzne <vents.zvaigzne@gmail.com
datums: 2007.27.3 15:10

Sveiki!

Ausma rakstīja:

< Lai nu kā, Rietumiem mēs joprojām esam vajadzīgi vienīgi tam, kur viņiem nogrūst savu nekvalitativo preci, ko pašu mājās nepērk, bet pie mums sen vairs neražo.>

Varbūt nosauc kādu piemēru. Vai tiešām visas tehnoloģijas, kas jau gadiem ilgi ļauj Tev rakstīt Sveikā, izgudrotas un ražotas Latvijā?

Varbūt pastāsti mums, ko Tu kopš neatkarības atjaunošanas cerēji saņemt no Rietumiem un neesi dabūjusi, ja jau tagad jūties tik pievilta, ka atkal vairāk uzticies Krievijai. Vai - gluži otrādi - ko Rietumi Tev tik ļaunu nodarījuši, ka esi gatava atkal pārmesties uz austrumpusi?

Saprotu, līdz ar Lemberga apcietināšanu viss oligarhu PR darbojas "uz pilnu klapi". Visur dzirdams par briesmīgo rietumnieku sazvērestību pret Latviju, kura iegājusi savā izšķirīgajā fāzē un drīzumā novedīs pie mūsu daudzcietušās tautiņas pilnīgas paverdzināšanas un izvirtināšanas. Vienīgie pīlāri, kas vēl spējuši turēties pret šo nāvējošo mēri, bijuši Latvijas oligarhi, bet nu globālā tīklveida struktūru sazvērestība (drosmīgākie gluži atklāti piemin žīdus un

masonus) nodevīgi nolauzīšot arī šos pēdējos dzimtenes ozolus. Lieki piebilst, ka Rietumu latvieši jau sen ir šīs sazvērestības kalpībā.

Tā ka pašlaik pagriežamies ar seju Maskavas virzienā. Vai nedabūsim pa purnu?

Vents

 

 

 

 

 

no: Vents Zvaigzne <vents.zvaigzne@gmail.com
datums: 2007.27.3 15:15 

zzz:

< Ausmas tanti no sovoka un eiromīziju trallinātājas jau vairs nepāraudzināsi. Atliek viņu viscaur visapkārt par to cienīt. :)>

Kāpēc viņa būtu jāciena tieši par to?

 

 

 

 

no: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
datums: 2007.27.3 16:26

Citēju Aija Veldre Beldavs:

< nu jā, laiks melnam humoriņam:"Eksperts, 27.03.2007 20:23 Attiecības ar Krieviju momentāli uzlabojušās. Atkal sākusi plūst nafta. Šoreiz pa Daugavu.">

Nu tiešām sadomazohisti! Lai tak tie smējēji izstiepjas un saraujas, reiz būs ar Krieviju kārtīga robeža, kas arī bija vajadzīgs. Un tad jau tās pretenzijas arī varēs vieglāk atvairīt, šie vairs nevarēs ielīst pa vaļējo caurumu citā valstī.

Ausma

 

 

 

 

no: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
datums: 2007.27.3 16:36 

Vents:

< Tā ka pašlaik pagriežamies ar seju Maskavas virzienā. Vai nedabūsim pa purnu?>

Kārtigs saimnieks neignorē nevienu kaimiņu, satiek ar visiem. Nesaprotu, kāpec jāmetas vai nu uz vienu, vai otru pusi. Un Rietumi man ir atņēmuši Latvijas cukura nozari, to Ausmastante nepiedos.

Tā sveika tehnoloģija man ir made in čaina un usa. :-)

Ausma

 

 

 

 

no: Vents Zvaigzne <vents.zvaigzne@gmail.com>
datums: 2007.27.3 17:10

Cik saprotu, īpaši jācenšas labi sadzīvot ar kaimiņu, kas laiku pa laikam mēdz piekaut un izvarot un nekad nemēdz to nožēlot vai par to atvainoties. Labu veiksmi visiem naiviem latvju bērniem!

< Nesaprotu, kāpec jāmetas vai nu uz vienu, vai otru pusi.>

Tāpēc, ka no vienas puses allaž draud piekaušana un izvarošana. Pavisam vienkārši.

< Un Rietumi man ir atņēmuši Latvijas cukura nozari, to Ausmastante nepiedos.>

Tam gan es neticu. Vēl 20 gadi nav pagājuši kopš esam tikuši vaļā no Krievijas, un Tu jau visu esi piedevusi labās sadzīvošanas vārdā. Bet tur tika atņemts daudz kas vairāk par cukura nozari.

< Tā sveika tehnoloģija man ir made in čaina un usa. :-)>

Un vai tā "usa" nav Rietumi?

Vents

 

 

 

 

 

no: aabele@sveiks.lv <aabele@sveiks.lv>
datums: 2007.28.3 01:31

Vent, vai tad šī latviskā atziņa vairs nav spēkā: miers baro, nemiers posta.

Ja godīgi, tad šie piekāvēji un izvarotāji bijuši tikai paši pēdējie visā vēstures garumā, arī Rietumos atradīsim dažu labu, kas mums kādreiz darījis pāri. Vai Tu savam kaimiņam huligānam katru dienu bāz degunā, cik viņš ļauns un riebīgs? Diezin vai. :-) Ir jau vēl viena  latviska atziņa - ar trakiem tikai pa labam. :-) Ja izdotos sadzīvot bez saspīlējumiem, arī būtu ieguvums.

Par to piedošanu. Tev kā kristietim par to būtu jāzina labāk par pagānieti Ausmastanti. Bet man pietiek ar tām pagānu tautiņas atziņām, lai saprastu,

ka mūžīgs ienaids nav labākā izvēle.

Ausma

 

 

 

 

no: Vents Zvaigzne <vents.zvaigzne@gmail.com
datums: 2007.28.3 02:33

< miers baro, nemiers posta.>

Sakaut Krieviju karā mēs tāpat  neesam spējīgi, tā kā nekas cits kā miers mums neatliek. Tikai miers var būt dažāds un var arī nenozīmēt draudzību.

< Ja godīgi, tad šie piekāvēji un izvarotaji bijuši tikai paši pēdējie visā vēstures garumā, arī Rietumos atradīsim dažu labu, kas mums kādreiz darījis pāri.>

Rietumvalstis ir mainījušās, salīdzinot ar pagātni, un mainās vēl joprojām. Krievija nav mainījusies un nemainīsies, kamēr beidzot netiks sagrauta kādā karā, ko pati būs izraisījusi. Līdz tam mums vēl jāpaciešas.

< Vai Tu savam kaimiņam huligānam katru dienu bāz degunā, cik viņš ļauns un riebīgs? Diezin vai. :-)>

Nē, izvairos no viņa, cik vien iespējams, ja nevaru panākt, lai viņš tiktu tiesāts un sodīts. Katrā ziņā neklauvējos pie viņa dzīvokļa durvīm un nemeklēju viņa labvēlību.

< Ir jau vēl viena  latviska atziņa - ar trakiem tikai pa labam. :-) Ja izdotos sadzīvot bez saspīlējumiem, arī būtu ieguvums.>

Neizdosies, vari man ticēt. Krievijai nav vajadzīgas labas attiecības, tai ir vajadzīgas zaudētās teritorijas un ietekme. Agrāk vai vēlāk, ar labu vai ar ļaunu, uzpērkot vai iekarojot un iznīcinot.

< Par to piedošanu. Tev kā kristietim par to būtu jāzina labāk par pagānieti Ausmastanti. Bet man pietiek ar tām pagānu tautiņas atziņām, lai saprastu, ka mūžīgs ienaids nav labākā izvēle.>

Ienaids ir bezjēdzīgs, jo nav muļķīgāka un postošāka ienaida par bezspēka ienaidu. Kaķa lāsti debesīs nekāpj, tāpēs nav jēgas tos raidīt. Piedošana iespējama attiecībā uz katru atsevišķu cilvēku (jo viņš ir dzīva būtne, kas jūt sāpes, spēj saprast un pārvērtēt savus uzskatus un rīcību), piedot var katram atsevišķam krievam, melnsimtniekam, komunistam, čekistam, slepkavam un izvarotājam. Piedošana bezpersoniskai, agresīvai šovinisma un izredzētības ideoloģijai, kas ir principā bezjūtīga pret cilvēku dzīvību un ciešanām, ir bezjēdzīga. Ja šo ideoloģiju nav iespējams mainīt, no tās jāturas tālāk.

Vents

 

 

 

 

no: Aivis Bikernieks <bikernieks@gmail.com>
datums: 2007.28.3 02:57 

Rumpis:

< Interesanti, kura partija ir darbos apliecinājusi, ka tai rūp Latvijas attīstība un augšupeja? :)>

Man domat, neviena :) bļāveji neskaitas, jo pie darbiem nav tikuši :)))

AB

 

 

 

 

no: Aivis Bikernieks <bikernieks@gmail.com>
datums: 2007.28.3 02:57

Vents:

< Visur dzirdams par briesmīgo rietumnieku sazvērestību pret Latviju >

Vent, Tu varbūt pasaki, kurā vietā tad var palasīt par oligarhu bļaustīšanos

par Rietumnieku sazvērestībām. Esmu  sazvērestības teoriju piekritējs, izpalīdzi, lūdzu :)))

AB

 

 

 

 

no: Maris Janis Vasilevskis <mahris@myself.com>
datums: 2007.28.3 03:01 

Vents Zvaigzne wrote:

< Nē, izvairos no viņa, cik vien iespējams, ja nevaru panākt, lai viņš tiktu tiesāts un sodīts. Katrā ziņā neklauvējos pie viņa dzīvokļa durvīm un nemeklēju viņa labvēlību.>

Līdzības, līdzības.

Vents ar kaimiņu domā čali no blakus dzīvokļa pilsētā, to iespējams vispār nepazīt (komunālo viņš varbūt nav pieredzējis).

Ausmai no lauku kaimiņa izvairīties nav iespējams, palaikam nepieciešama arī sadarbība.

Un pilnīgi neiespējami valstij izvairīties no kaimiņa.

Attiecībā uz mūsu valsts kaimiņa tiesāšanu - vai Tev padomā kāds reālistisks scenārijs?

Mahris

 

 

 

 

no: Vents Zvaigzne <vents.zvaigzne@gmail.com>
datums: 2007.28.3 03:21

Visskaļākā oligarhu pakalpiņu bļaustīšanās notiek ļoti plaši izplatītajā bezmaksas avīzē "Rītdiena". Paskaties internetā -

http://www.ritdiena.lv/arhivs2007.html

Vispār jau Tavs jautājums ir simptomātisks, bet NRA, šķiet, vairāk koncentrējas uz apgalvojumiem par Lemberga prāvas nelikumību.

< Ausmai no lauku kaimiņa izvairīties nav iespējams, palaikam nepieciešama arī sadarbība.>

Jau rakstīju - izvairīties, cik vien iespējams, nevis meklēties pēc jaunas "draudzības" un jauna pazemojuma vai pat savas bojāejas. Samazināt sadarbību līdz pašam nepieciešamākajam apmēram, nevis to paplašināt. Un visur skaidrot savu pozīciju: Krievija ir un turpina palikt tikpat noziedzīga valsts, cik agrāk, un apdraud visu cilvēci, ne tikai Latviju. Pasaule nākotnē par to pārliecināsies, tikai tad daudz kas jau būs nokavēts.

< Un pilnīgi neiespējami valstij izvairīties no kaimiņa.>

Vispārīgā gadījumā ir iespējams. Pārtraukt jebkādas attiecības un slēgt robežas. Mūsu pašreizējās situācijā ar Krieviju tā, protams, ir utopija.

< Attiecībā uz mūsu valsts kaimiņa tiesāšanu - vai Tev padomā kāds reālistisks scenārijs?>

Nē.

Vents

 

Kas jauns Latvijā?