Ievēlēja Valdi Zatleru

 

 

 

tas_pats <tas.pats@sveiks.lv>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 04:05

Ievēlēja Valdi Zatleru: "Mans gods ir manas tautas gods" (kad pašam vairs goda nav palicis) :) Huraa, huraah!

Uz ielas milzīgs sajukums, - kas notiks ar Latviju tālāk! Nu traģiski vienkārši - asinskārie rozā punduri - pameta nākamo prezidentu pūļa stihijai.  Zatlers izskatījās nožēlojams, iepriekšējās prezidentes personības kults viņu pārklāja kā nāves ēna. Preses konferences aktuālais jautājums: "Vai prezidentam vajadzētu ierosināt saeimas atlaišanu apstākļos, kad cīņas pret korupciju un nodokļu nemaksāšanas laikā, par prezidentu tiek izvēlēts "aploksnīšu skandāla" varonis?"

No otras puses, liekas būs taisnība, ka Zatlers būs tautas prezidents, jo nāksies viņu daudz žēlot, jo tā vien izskatās, ka viņu grasās izstādīt par peramo zēnu. Cilvēks jau nav slikts, bet diemžēl bandinieks. Viņš gauži izskatās pēc ideālista, kurš izsapņojis lielus sapņus, bet dzīvē virs mākoņiem staigājis. Es domāju, ka šodienu viņš nebija pelnījis!

Sekas varētu būt ar mērķi izveidot tautas vēlētu prezidenta institūciju, kas ir labs lēciens līdz absolūtai varai kā Putinam Krievijā! Nu ko tuvojas briesmīgie gadi - cik mēs esam demokrātiski (kas jautā ari par to cik mēs esam izglītoti, jo Zatlera zināšanas ir gauži skopas)??

ar cieņu...

 

 

 

Richard Spuris <rikards37@sbcglobal.net>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 07:46

Izsaku dziļu līdzjūtibu ikvienam latvju tautas un Latvijas patriotam,kuram smeldz šodienas notikumi Latvijā....

Ričs.

 

 

 

Aivis Bikernieks <bikernieks@gmail.com>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 08:07

Rič, ir ievēlēts Latvijas Republikas prezidents, cienīsim, to, kuru tomēr ievēlēja. Varbūt Tev sirds smeldz par to, ka neievēlēja Sandru Kalnieti? Vai tad Amerika nebija pelnījusi labāku prezidentu par Džordžu Bušu junioru? Bija, bet tas tomēr tika respektēts. Līdzjūtību parasti izsaka aizgājēja tuviniekiem. Neuzskatu, ka Latvija ir mirusi.

AB

 

 

 

Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 09:09

Jāprasa no Prezidenta lai viņš paceļas virs tagadējā līmeņa. Šķiet, ka par galveno kas radījis neuzticību no tautas - aploksnīšu ņemšanu - jaunais Prezidents arī tagad kā pirmo liks attiecīgām iestādēm izpētīt, lai vismaz šī nejaukā paraša tiktu noskaidrota līmenī, kur kautko par to var patiešām darīt. Cerams - to izbeigt. Jāatcerās, ka dalīti mēs nekā nepanāksim. Ir jādara viss iespējamais, lai jauno Prezidentu pārmācītu tā, ka viņš paceļas augstākā līmenī kalpojot ij tautai ij valstij. Kur nav līdzsvara ar pārbaudēm, jārada tas.

aija

 

 

 

Aivis Bikernieks <bikernieks@gmail.com>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 09:23

Aija, nu nerunā muļķības. Kāda neuzticība? Latvijas sabiedrība ir kropla, bieži vien cenšoties dažādas problēmas risināt ar aploksnītēm. Ārsti un policisti ir tradicionāli pārstāvētas profesijas, kuras aploksnītes ņem, un kurām dod. Tiesa, prezidents ir sabiedrības augstākais pārstāvis, tā tam vajadzētu būt, bet tad jau runāsim arī par to, ka, ja nebūtu devēju, nebūtu arī ņēmēju. Pamēģiniet Igaunijas policistiem vai Vācijas likumsargiem piedāvāt aploksnīti, redzēsiet sauli caur restēm, labākajā gadījumā lielu naudassodu, vai kā Ķīnā - NĀVI.

Bezmaz sensenais ekonomikas likums - ja ir pieprasījums, ir piedāvājums, nav pieprasījuma, nav piedāvājuma. Un šī problēma ir Latvijā ļoti globāla - mediķi jau sen prasa sakārtot algu sistēmu, lai tomēr nebūtu jāņem aploksnes. Tikai 17 gadu laikā tas vēl nav izdarīts, un par to atbildība ir jāuzņemas visām labējām valdībām, kuru mūžs Latvijā jau iet uz beigām. Pēc loģikas nākamajiem jābūt kreisajiem. Mēs te varam bļaut, izteikt līdzjūtības un nezinu ko vēl darīt, bet visiem ir piemirsies viens fakts. Un šis fakts ir tāds, ka Latvijas republikas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga arī sākumā neorientējās nedz Latvijas iekšpolitiskajā, ne arpolitiskajā dzīvē, kā arī solījumu iemācīties krievu valodu nav īstenojusi. Pieredze šajā amatā nāk ar laiku, un par prezidentes sākotnējo nekompetenci Latvijas iekšlietās liecināja fakts, ka neilgi pēc stāšanās amatā, viņa nokļuva konfliktā ar Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūru pedofilijas skandāla lietā. Vēlāk nācās izlīgt. Ja valdībai ir tā sauktais 100 dienu taupības režīms, tad tāds ir jādod arī jaunievēlētajam prezidentam, kurš atklāti pasaka, ka visu nezina, bet cenšas izprast notiekošo, un ne tikai sekas, bet gan cēloņus, kā jau ārstam pienākas. Skatīsiemies, kas sanāks. Tiesa, prezidentam viegli nebūs.

AB

 

 

 

Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 09:46

No deputātiem kas balsoja aizklātās vēlēšanās, 58 balsoja par Zatleru, 39 par Endziņu, bet viens balsoja pret abiem kandidātiem. Spriežot pēc [Kārļa] Šadurska [JL] bloga <http://vdiena.lv/lat/politics/comblog/sadurskis>, būtu tauta tieši balsojusi par Prezidentu, uzvarētājs būtu bijis Endziņš ar 54.3%. Zatlera atzīšanās, ka ņēmis "pateicību" aploksnēs vismaz norāda, ka viņš nav tomēr galīgs glumiķis jeb ciniķis, vienaldzīgs pret citu vērtējumiem, bet cilvēks kam sirdsapziņa vēl darbojās. NAV Zatleram neizbēgami jābūt tikai Šķēles vai TP lellei.  Ir gan pazīmes, ka Zatlers vēlas, lai tauta viņu atzīst par likumīgu vadītāju.  Uz to mums jāpiestrādā:  lai Zatlers kļūtu nevis tumšos kaktos paslēpušos oligarhu izkārtne, bet īsts tautas prezidents.

aija

 

 

 

Ausma Ābele <aabele@sveiks.lv>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 09:49

Man prieks, ka visaugstākā vara mūsu valstī šodien iedota cilvēkam. Izglītību un zināšanas var iegūt, cilvēcību - ja tādas nav bijis, tad augstā vara paņem arī pēdējās cilvēcības paliekas. Vēsture to pierādījusi. Man tiešām prieks, ka Latvijā vismaz no augstākajām virsotnēm turpmākajos gados nenāks negatīvisms, citu nomelnošana. Vai esat šajā netīrajā kampaņā jutuši, ka koalīcija kādu nomelnotu? Toties no Endziņa piekritējiem joprojām nāk melna žults. Nemāk ne uzvarēt, ne zaudēt.

Ausma

 

 

 

 

Rumpis <rumpis.listes@gmail.com>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 09:53

Aija: < Zatlera atzīšanās, ka ņēmis "pateicību" aploksnēs vismaz norāda, ka viņš nav tomēr galīgs glumiķis jeb ciniķis, vienaldzīgs pret citu vērtējumiem, bet cilvēks kam sirdsapziņa vēl darbojās.>

Ar sirdsapziņu tur maz sakara, vienkārši apgalvojums par neņemšanu tūlīt tiktu apgāzts, jo atrastos simtiem cilvēku, kas apliecinātu pretējo, tā, ka tur tika izvēlēts mazākais ļaunums. Tā tik vēl trūktu, lai izrādītos ka ņēmis un vēl par to melojis.

Un Ausmai - par melno žulti, no LETAs ziņām:

Rīga, 31.maijs, LETA. Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) darbinieki par sīko huligānismu noformējuši administratīvā pārkāpuma protokolu kādam 1945.gadā dzimušam vīrietim, kurš šorīt pie Saeimas ēkas, paužot atbalstu Valsts prezidenta kandidātam Valdim Zatleram, spļāvis virsū kādam otra prezidenta amata kandidāta Aivara Endziņa atbalstītājam.

Kā tur ir ar tiem baltajiem un tīrajiem otra kandidāta atbalstītājiem? ;-)

Rumpis :)

 

 

 

tas_pats <tas.pats@sveiks.lv>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 10:56

Ausma:

< Man prieks, ka visaugstākā vara mūsu valstī šodien iedota  cilvēkam.>

Augstākā vara un vara vispār Latvijā pieder tautai. :) Un visi, kas rotaļājas ar varu pārstāv tautu :) Es nedomāju, ka Zatleram pēc ievēlēšanas bija svētki un es nedomāju, ka pirmdien viņu gaida svētki.

< Vai esat šajā netīrajā kampaņā jutuši, ka koalīcija kādu nomelnotu? >

Zatlers pats šodien pateica, ka šai kampaņa nebija balto  - bija divi melnie. Un Endziņa piekritējiem te maza daļa, to vairāk nodrošina VVF melnā ēna.

Ar cieņu ...

 

 

 

Ausma Ābele <aabele@sveiks.lv>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 11:48

Aija: < Spriežot pēc Šadurska bloga, būtu tauta tieši balsojusi par Prezidentu, uzvarētājs būtu bijis Endziņš ar 54.3% >

Aija, netici visam, ko lasi Šadurska blogā! Ja arī viņš tā saka, tas nepierāda, ka tauta tiešām būtu nobalsojusi par Endziņu. Es nebūtu balsojusi par Endziņu, bet gan par Zatleru, droši vien Aivis arī. Nav zināms par pārējiem sveika lasītājiem un rakstītājiem. Prezidenta tiešajās vēlēšanās visiem kandidātiem ir reklāmas kampaņas un tamlīdzīgi. Endziņš savu kampaņu sāka krietni pirms Zatlera, runādams tautas ausij patīkamas lietas, piemēram, nosaucot Latvijas oligarhu vārdus.

Rumpis citēja no LETA: < Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) darbinieki par sīko huligānismu noformējuši administratīvā pārkāpuma protokolu kādam 1945.gadā dzimušam vīrietim... >

Es arī būtu nošpļāvusies, kad visu laiku Endziņa piekritēji to lelli visiem bāza acīs.

Ausma

 

 

 

Rumpis <rumpis.listes@gmail.com>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 12:07

Tad kāpēc Tu puksti par kaut kādiem nekorektajiem, ja pati atzīsti tādas metodes? :) Bet es nevēlētos kriminālhronikā lasīt, ka kāda Ausma Ābele ir aizturēta par spļaudīšanos ;)

Ausma: < Es nebūtu balsojusi par Endziņu, bet gan par Zatleru...>

Es nebūtu balsojis ne par vienu no viņiem, ja tas interesē. Ar zināmu piespiešanos vēl saprotu, ka ir ārsti, kas pieņem aploksnes, bet galīgi nepieņemu, ka ir prezidents, kurš ir aploksnes pieņēmis. Interesanti, kā uz viņu skatīsies ļaudis tuvajā Zviedrijā, kur daži ministri ir atkāpušies par to, ka mājkalpotājiem samaksājuši aploksnē. Nē, viņi nebija neko ņēmuši, tikai samaksājuši mājkalpotājiem. Bet mums te mēģina iestāstīt, ka tas ir pavisam normāli aploksnes pieņemt. Laikam jau to vidū, kas Zatleru izbīdīja un aizstāvēja, tā ir norma. Bet var jau būt, ka nav tik bēdīgi pasaulē, un Krievijā un citās līdzīgās valstīs tas netiks uztverts slikti, un Zatlers tiks pieņemts kā savējais ;-)

Rumpis :)

 

 

 

Richard Spuris <rikards37@sbcglobal.net>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 12:38

Rumpis: < ...galīgi nepieņemu, ka ir prezidents, kurš ir aploksnes pieņēmis.>

Vai Tu neizlaidi pašu svarīgāko? Viņš nav arī maksājis nodokļus par šo peļņu "zem galda"! Kalvītim vajadzēja viņam par to pat publiski aizrādīt! Sāp jau tieši šī notikušā teātra nožēlojamais līmenis. Taču arī man ir sīka cerība, ka Šķēle smagi pievilsies kad jaunais prezidents nonāks līdz nopietniem lēmumiem. Ir dzīvē piedzīvots (arī literatūrā un sakāmvārdos liecināts), ka visgudrākie tumšo tīklu audēji paši tajos sapinas.

Ričs.

 

 

 

Vents Zvaigzne <vents.zvaigzne@mgtops.lv>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 12:47

Piekrītu Ričam. Attiecībā uz Ausmas rakstīto - es nebūtu balsojis par Zatleru un arī ar Endziņu būtu samierinājies tikai kā ar "mazāko ļaunumu", kaut oligarhu nosaukšanu noteikti skaitu pie viņa labajiem darbiem. Taču šobrīd tas viss ir beidzies - mums ir likumīgi ievēlēts prezidents, tāpēc jāvēl viņam veiksme un godaprāts, veicot savus pienākumus. Spļāvējus un aurotājus neatbalstu neatkarīgi no tā, kādus uzskatus viņi pārstāv.

Vents

 

 

 

Ausma Ābele <aabele@sveiks.lv>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 13:01

Rumpis: < Bet var jau būt, ka nav tik bēdīgi pasaulē, un Krievijā un citās līdzīgās valstīs tas netiks uztverts slikti, un Zatlers tiks pieņemts kā savējais ;-) >

Vienmēr esmu rīkojusies pēc principa - ne es ņemu aploksnīti, ne es kādam dodu aploksnīti. Ja esat apmainījušies ar aploksnītēm, paši vainīgi. Tā patiešām ir cūcība - par atbildīgu darbu maksā mazāku algu nekā palīgstrādniekiem. Paši dod aploksnītes un pēc tam paši rāda ar pirkstiem. Vai tas ir godīgi?

Ausma

 

 

 

Rumpis <rumpis.listes@gmail.com>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 13:20

Es savukārt nezogu, bet tāpēc neuzskatu ka tie, kas zog, ir paši vainīgi tikai morālā plāksnē un maitā savu karmu un citas atbildības tiem nav. Uzskatu, ka zagļiem ir jāsēž cietumā. Attaisnojumu ar mazām algām, ar grūtu bērnību un vēl citām lietām kaut kā saprotu no vienkāršās tautas, bet nekādi man tas neiet kopā ar prezidentu, kuram jāpārstāv valsts. Vai Tu tiešām domā, ka Latvijā trūkst cilvēku, kas nav ņēmuši aploksnes un kuru cilvēciskās īpašības ir labas? Kāpēc valdošie izdomāja tieši Zatleru izvēlēties? Vai tāpēc ka viņš ir vislabākais cilvēks Latvijā? ;-)

Rumpis :)

 

 

 

Ausma Ābele <aabele@sveiks.lv>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 14:06

Rumpis: < Kāpēc valdošie izdomāja tieši Zatleru izvēlēties? >

Tāpēc, ka par viņu koalīcija spēja vienoties, tā viņi saka un nav nekāda iemesla tam neticēt. Redz, viņš pagaidām ir visvairāk balsu saņēmušais prezidents pirmajā kārtā, pat 3 opozīcijas deputāti par viņu balsojuši. Kad vēlēja VVF, tur bija visādas kontroles ar pildspalvām, lai viņu ievēlētu, tagad nebija, un tāpat ievēlēja. Zatlers ir pietiekami enerģisks, līdz šim bijis veiksmīgs vadītājs, tiks galā arī ar valsts vadīšanu.

Ausma

 

 

 

Rumpis <rumpis.listes@gmail.com>
ceturtdiena, 2007, 31 maijs 15:07

Ja bezierunu kārtībā pieņemam, ka valdošā koalīcija visi ir īsteni zelta gabaliņi, kas ne ēd, ne guļ, tik par valsts interesēm nesavtīgu rūpi tur, tad, protams, tas būtu lielisks sasniegums ;-)

Rumpis :)

 

 

 

Jānis Grigals <jg@sveiks.lv>
piektdiena, 2007, 1 jūnijs 04:39

Agrāk aplokšņu došana ārstiem nedz arī to pieņemšana un nedeklarēšana nav bijusi neētiska rīcība! Neētiska rīcība un patiesībā valsts veikts noziegums bija nesamaksāt ārstiem pēc padarītā darba. Tādā veidā tika padarīta rīcībnespējīga liela daļa cilvēcīgāko un apdāvinātāko Latvija pilsoņu.

Kad dzima mans pirmais bērns, pie mums nāca ģimenes ārste noplukušā mētelītī un no sirds priecājās, ja viņu pacienāja ar zupas šķīvi vai pēc apciemojuma iedeva līdzi kādu apelsīnu. Tajā laikā tā bija cilvēcīga un patiesi ētiska rīcība nolamāt valsti un iespēju robežās iedot aploksnīti. Skumīgākais ir tas, ka tagad šī pati ārste, pēc reformām tapusi par ģimenes ārsti dzīvo bagāti, palikusi lepna, sveicienu uz ielas vairs neatņem, pieņemšanās ir nelaipna, iedomīga. Valsts, pienācīgi nesamaksādama par ārstu (arī skolotāju u.c.) padarīto darbu, ne tikai kroplīgi samazināja šo cilvēku iespaidu sabiedrībā, bet arī ētiski sagrāva šos cilvēkus liekot viņiem ar zobiem un nagiem izraut savu izdzīvošanu.

Vienīgais, kas mani dara uzmanīgu pret Valdi Zatleru, ir viņa runas akcents. Iespējams, viņš nemīl savu valodu, līdz ar to tautu. Cerams, ka kļūdos.

Diemžēl nekļūdījos ar piesardzīgu attieksmi pret Vairu, kas arī bija balstīta uz tik pat šķidriem argumentiem. Cerams, ka Guntis Ulmanis nepaliks nepārspējamais Latvijas prezidents.

Jānis Grigals

 

 

Kas jauns Latvijā?