Temats: Jādarbojas!

 

 

 

no: Ugis Berzins <ugis.berzins@tele2.se
datums: 2007.25.7 05:25

Ļoti svarīga aptauja!  

[Skat. Īpašu Uzdevumu Ministra Sabiedrības Integrācijas Lietās sekretariāta Aptaujas anketa]

Lūdzu steidzīgi [šodien vai rīt - PĒDĒJĀ diena ir pirmdiena, 30. jūlijs] izpildi aptauju un nosūti: zane.lielkikute@integracija.gov.lv

Saņēmu pirms pāris stundām

Ugis, kuru vakar naktī Riga sagaidīja ar īstu lietus gāzi.

 

 

 

no: tas_pats <tas.pats@sveiks.lv
datums: 2007.25.7 08:19

Mans viedoklis:

Lūdzam pareizo atbildi pasvītrot.

1.      Kurā valstī Jūs šobrīd dzīvojat/ strādājat?
               Latvijā

2.      Vai Jūs esat informēts par Sekretariāta darba grupas izstrādātājiem priekšlikumiem kā atgriezt aizbraukušos Latvijas iedzīvotājus dzimtenē?
a)      Jā
b)      _Nē_
c)      Mani tas neinteresē

3.      Vai atzīstat, ka Sekretariāta ierosinājums - ieviest dubultpilsonību ārvalstīs dzīvojošo Latvijas iedzīvotāju dzimušajiem bērniem - ir nepieciešams?
a)      Jā
b)      _Nē_
c)      Cits viedoklis -

4.      Vai minētā dubultpilsonības ieviešana, Jūsuprāt, stimulētu Latvijas iedzīvotāju iesaistīšanos Latvijas demokrātiskajos procesos (vēlēšanās, referendumos u.c.)?
a)      Jā
b)      _Nē_
c)      Cits viedoklis -

5.      Vai minētā dubultpilsonības ieviešana, Jūsuprāt, kaut kādā veidā stimulētu Latvijas iedzīvotāju atgriešanos Latvijā?
a)      Jā
b)      _Nē_
c)      Tikai vienlaicīgi ar citiem labklājības veicinošajiem pasākumiem

Paldies par Jūsu viedokli!

---

Ļoti latviskā aptauja, uz visiem jautājumiem jāatbild ar nē :) Ja ieviesīs dubultpilsonību, es ar gribētu kādu arzemju pilsonību, kaut vai lai neatšķirtos no vairākuma :)

Ar cieņu ...

<... Ugis, kuru vakar naktī Riga sagaidīja ar īstu lietus gāzi.>

Es savukārt izbrīnījos, kam tāds tāds jauks lietus par godu - izrādas Uģim :)

 

 

 

no: Ugis Berzins <ugis.berzins@tele2.se
datums: 2007.25.7 14:34

Tas Pats: < Ļoti latviskā aptauja, uz visiem jautājumiem jāatbild ar nē :) Ja ieviesīs dubultpilsonību, es ar gribētu kādu arzemju pilsonību, kaut vai lai neatšķirtos no vairākuma :) >

Vismaz viens ar skaidru separējošu nostāju! Apsveicu! Vau čurā biksēs aiz bailēm, ja kāds neuzrunā latviski vai krieviski? ;-)

< Es savukārt izbrīnījos, kam tāds tāds jauks lietus par godu - izrādas Uģim :)>

Kas var būt varenāks par dzīvības ūdeni? Tiek pēc mātes piena ūdenī mērcēts, vairumam patīk, daži piebrēc lielu baznīcu ... :-)

Miljoni diemžēl ekonomiskās mantkārības dēļ (pelņas maximēšanas)mirst badā.

Ugis, pateicīgs par Pērkoņtēva devumu ;-)

 

 

 

no: Aivis Bikernieks <bikernieks@gmail.com
datums: 2007.25.7 14:48

Sviesc ne aptauja. Tādu nevar nevienam sociologam rādīt, pat studentam ne, jo tas apsmiesies vēderu saulei parādot. Ja sekretariāta ierēdņiem maksā algu, tad lai strādā nopietni. Šis gadījums ir nenopietns. Patiesībā skarbi izsakoties, ideja ir izbīdīta – tas ir – dubultpilsonība visiem Latvijas pilsoņu bērniem ārzemēs. Un šī aptauja ir tikai aiz ūsām pievilkta klāt, lai formāli pateiktu, ka apgalvojumam ir kaut kāda bāze.

AB
Quid vesper ferat, incertum est. Nav zināms, ko vakars nesīs (Tits Līvijs).

 

 

 

no: Aivis Bikernieks <bikernieks@gmail.com
datums: 2007.25.7 14:51

Ugis: < Miljoni diemžēl ekonomiskās mantkārības dēļ (pelņas maximēšanas) mirst badā.>

Nu jā, mirst, arī Zviedru kapitāla „nonabadzinātie”. Ko teiksi, Uģi? Tavējie nav pie vainas, vai arī šo jautājumu noignorēsi veiksmīgi?

AB
Quid vesper ferat, incertum est. Nav zināms, ko vakars nesīs (Tits Līvijs).

 

 

 

no: Ugis Berzins <ugis.berzins@tele2.se
datums: 2007.25.7 15:25

AB: <Sviesc ne aptauja.>

Kā jau pirms kāda laiciņa rakstīju, statistikas un aptaujas ir manipulācijas kāda mērķa sasniegšanai! Šī tikpat labi var būt veidota lai radītu pretestību Latvijā, dubultpilsonības izvilcināšanai. Izcils piemērs ir "tā paša" satīra ....

Ugis

 

 

 

no: Ugis Berzins <ugis.berzins@tele2.se
datums: 2007.25.7 15:30

AB: <Nu jā, mirst, arī Zviedru kapitāla „nonabadzinātie”.>

Nerunāju šoreiz par globalizācijas sekām bet par traģēdijām piemēram daudzās Afrikas zemes, Iraka utt. Nav ko ignorēt

Ugis

 

 

 

no: tas_pats <tas.pats@sveiks.lv
datums: 2007.25.7 15:40

Ugis: < Vai čurā biksēs aiz bailēm, ja kāds neuzrunā latviski vai krieviski? ;-)>

Mazliet smieklīgs atgadījums ieskrēja prātā, ko man atstāstīja mans kolēģis: Staigājis ar savu sievu pa vecrīgu, pēkšni piesteidzas pei viņa divas francūzīetes un kaut ko gana enerģiski sāk stāstīt. Šis nu noklausās līdz iedomātai pauzei un noskaita savu labi iemācīto frāzi: Excusez. Je ne parle pas franc,ais - ti es nerunāju franciski. Abas francūzietes uz mirkli samulsušas, bet tūlīt pat atguvušās un vel neatlaidīgāk. turpinājušas. Uz ko mans kolēģis tikai plātījis rokas un ņēmis kājas par pleciem. ;)
--
Ar cieņu ...

 

 

 

no: Gundar King <kingga@plu.edu
datums: 2007.25.7 16:12

Ugis: <Nerunāju šoreiz par globalizācijas sekām bet par traģēdijām piemēram daudzās Afrikas zemes, Iraka utt. Nav ko ignorēt>

Protams, ka pārmaiņas dažiem ir patīkamas, citiem nē.  Globalizācija ir samazinājusi vienkāršā darba pieprasījumu turīgās zemēs un radījusi šī darba pieprasījumu saimnieciski mazāk attīstītās zemēs, kā arī gandrīz visur palīdzējusi patērētājiem.  Grūti iedomāties, kādas vairāk trāģiskas sekas butu atrodamas Āfrika, ko varētu saistīt ar globalizāciju.

Vai tiešām nekā nepirkt Afrikā?

Visu labāko.
Gundars

 

 

 

no: Aivis Bikernieks <bikernieks@gmail.com
datums: 2007.25.7 17:02

Nu jā, Zviedrija ir balta, pūkaina un nevainīga šajā globalizācijas lietā.

AB
Quid vesper ferat, incertum est. Nav zināms, ko vakars nesīs (Tits Līvijs).

 

 

 

no: Gundar King <kingga@plu.edu
datums: 2007.25.7 17:25

Aivi, pareizi vien ir.  Jadarbojas!

Gudrie zviedri un nezviedri noteikti drīkst izdomāt, kā ražot un pārdot lētāk, labāk un ātrāk un tā lielā pieticībā sacensties ar apsūnojušiem kapitālistiem un rūpēties vairāk par savu un citu labklājību.  Žēl gan, ka uz tirgiem virzītas saimniecisko sistēmu kritiķi to labprāt negrib uzņemties.

Runāt ir tik viegli!

Visu labāko,
Gundars

 

 

 

 

no: George J Viksnins <viksning@georgetown.edu
datums: 2007.25.7 18:19

AB: <Sviesc ne aptauja.>

Man liels pārsteigums, jo pilnīgi piekrītu AB, kas parasti sunī ārzemju latviešus. Prieks, ka arī iekšlatvieši spēj novērtēt mulķīgus projektus kā tādus.

Juronkulis

 

 

 

 

no: Rumpis <rumpis.listes@gmail.com
datums: 2007.26.7 02:56

Ortodoksālie politkorektisti noteikti 16 reizes pārdomās, pirms kaut ko pirks Āfrikā, jo var izrādīties, ka tur bērnu darbs ir izmantots, un tad tādu preci pirkt nedrīkst. Labāk rīkot akcijas un koncertus, un sūtīt Āfrikai palīdzības paciņas.

Rumpis :)

 

 

 

 

no: Aivis Bikernieks <bikernieks@gmail.com>
datums: 2007.26.7 02:58

Nekas, šamie pirks Indonēzijā :)))

AB
Quid vesper ferat, incertum est. Nav zināms, ko vakars nesīs (Tits Līvijs).

 

 

 

 

no: Juris Zagarins <juris.zagarins@gmail.com>
datums: 2007.26.7 07:39

Sveiki!

Profesors Dakteris Juronkuli$ta pauda ij pārsteigumu ij prieku, sacīdams tā:

< Man liels pārsteigums, jo pilnīgi piekrītu AB, kas parasti sunī ārzemju latviešus. Prieks, ka arī iekšlatvieši spēj novērtēt mulķīgus projektus kā tādus.>

Ābē Ne Bū Ne Bē arī šoreiz sunī ārzemes latviešus ij tur nekāda sakara nav ar nekādiem iekšlatviešu muļķīgiem projektiem. Personīgi, es arī labprāt sunīju ij Ābē Ne Bū Ne Bē ij tādus ārzemju latviešus kā Profesoru Dakteri Juronkuli$tu!

Žagariņa Kungs

==es jūtu, ka cilvēki ir saistīti viens ar otru cilvēcēs tīklā.==
   /Aija Baltah Mahte Smagi Noasiņojusī/

==Verveces tui similes pro ientaculo mihi appositi sunt. Stulbeņus kā tevi es ēdu brokastīs.==
   /Caligula/

 

 

 

 

no: Aija Veldre Beldavs <beldavsa@indiana.edu
datums: 2007.26.7 10:08

AB: < Ortodoksālie politkorektisti noteikti 16 reizes pārdomās, pirms kaut ko pirks Āfrikā, jo var izrādīties, ka tur bērnu darbs ir izmantots, un tad tādu preci pirkt nedrīkst. Labāk rīkot akcijas un koncertus, un sūtīt Āfrikai palīdzības paciņas.>

var protams darīt abus - boikotēt, kā arī rīkot akcijas, koncertus ij sūtīt paciņas, kā arī padomāt vai nevar arī ko citu darīt.

Gundar King: < Protams, ka pārmaiņas dažiem ir patīkamas, citiem nē... Vai tiešām nekā nepirkt Afrikā?>

kautkur, ja piespiesti konfrontēt, kritisks skaits sasniegs savu riebšanās apziņas robežu, piemēram ar ieroču pārdošanu Āfrikas bērnu karjavīriem (kā 2006. g. filmā "Blood Diamond").  pēc tam vairs uz līdzīgām riebeklībām nav iespējams nevainīgi nezinoši skatīties, kā arī, ja ir iespēja ko darīt, drīzāk atbalstīs. boikoti ij citi līdzekļi kas iesaista sabiedrību darbībā nav tikai lai uzliktu spiedienu uz kādu starptautisku korporāciju lai ierobežo pretīgu darbību, bet arī lai padziļinātu vispārējo apziņu.

aija

 

 

 

no: Gundar King <kingga@plu.edu
datums: 2007.26.7 12:47

Paldies, Aija, par gudro domu, ka šajos, vēlamo pārmaiņu procesos jāiesaista sabiedrības spiediens. Jāpiezīmē gan, ka ieroču pārdevēji parasti slēpjas. Tomēr redzam un zinām skaidri, ka bērnu karavīru parastais, vienkāršais un lētais ierocis ir t.s. Kalašņikova šautene, ko pēc Otra pasaules kara pēc vācu Sturmgevehr 1944 parauga, mazliet pārveidotu, sāka ražot Padomju Savienība.

Visu labāko,
Gundars

 

 

 

no: Ugis Berzins <ugis.berzins@tele2.se>
datums: 2007.27.7 15:33

Gundars: <Vai tiešām nekā nepirkt Afrikā?>

Tā jau ir tragēdijas viena daļa, pērk ļoti maz, par zemu cenu, pelņa nonāk vietējās varas privātās kabatās un ārzemju uzņēmēju kabatās! Uz Afriku pārdod savu zemju pārprodukciju par dumpinga cenām - tāiznīcinot esošo (bijušo) iekšzemes produkciju. Kad tas nokārtots, paceļ cenu ....

Ja nepietiek ar dumpinga cenu, tad ar "graujošu" reklāmu padara iekšzemes produkciju nederīgu - mazvērtīgu utt. utt Gundar, patiešām neuzskatu, ka bagāto zemju patērētāji ar labu sirdsapziņu var lēti pirkt pateicoties "vergu", bērnu darbam un darbam par kura atalgojumu daudzkārt tikai pats strādājošais var pārdzīvot!

Ugis, pirms laiciņa atgriezās no Ventspils, lai rītdien piedalītos svinēt labu draugu meitas kāzas un svētdien satikties G. Zeidenberga rīkotā pasākumā ....

 

 

 

no: Ugis Berzins <ugis.berzins@tele2.se
datums: 2007.27.7 15:37

AB: < Nu jā, Zviedrija ir balta, pūkaina un nevainīga šajā globalizācijas lietā.>

Nesaprotu, kur visus šos apgalvojumus ņemi!? Globalizācijas sekās ir tikai nedaudzi "tikai" viedru, angļu, vācu, itāļu utt. uzņēmumi. Vairumam lielo pazīstamo uzņēmumu īpašnieki ir anonīmi akciju īpašnieki!

Ceru, ka pietiekami saprotami uzrakstīts ... ;-)
Ugis

 

 

 

 

no: Rumpis <rumpis.listes@gmail.com
datums: 2007.27.7 15:46

Ko man tagad iesākt ar kafiju? Nepirkt? Kur un kā mierināt sirdsapziņu pēc katras kafijas tasītes? Es saprotu, ka viss ir atkal slikti, bet ko piedāvā uzlabojumam? Ko vienkāršs Eiropas iedzīvotājs var iesākt?

Rumpis :)

 

 

Kas jauns Latvijā?